Å lage eplejuice hjemme er både enkelt og smakfullt. Med ferske epler kan du lage en naturlig juice uten unødvendige tilsetningsstoffer. I denne oppskriften viser vi deg hvordan lage eplejuice med noen få enkle trinn. Det betyr at du kan nyte smaken av ferskpressede epler når som helst.
Som vi sier på alle oppskriftene våre: du skal slippe et foredrag før vi kommer til dét som teller! Du er ute etter ingredienser og fremgangsmåte – og det skal du få.
La oss sette i gang!
Hvordan lage eplejuice: ingredienser og utstyr
Det er som sagt enkelt å lage eplejuice hjemme. Vi har en oppskrift hvor vi har tatt utgangspunkt i 2 kg epler. Dette burde gi omtrent 1-1,2 liter eplejuice. Du kan naturligvis skalere opp om du vil lage større mengder!
Ingredienser til eplejuice:
- 2 kg epler (en blanding av søte og syrlige epler, f.eks. Gala og Granny Smith)
- 2 dl vann (for å lette blendingen)
- 2 ss sitronsaft (for å bevare friskheten og forhindre oksidering)
- 1-2 ss sukker eller honning (valgfritt, avhengig av ønsket sødme)
Utstyr til eplejuice:
- Blender eller juicemaskin (for å knuse eplene)
- Fin sil eller kjøkkenhåndkle (for å sile ut fruktkjøttet etter blending)
- Rene flasker eller beholdere (til oppbevaring av juicen)
- Sleiv eller stor skje (til å presse saften gjennom silen)
- Skjærebrett og kniv (til å kutte eplene)
Hvordan lage eplejuce: fremgangsmåte uten juicemaskin:
- Vask og skjær eplene
Start med å vaske eplene grundig. Skjær dem deretter i biter, og behold skallet for ekstra smak og næringsstoffer. Fjern kjernene. - Blende eplene med vann
Ha eplebitene i en blender sammen med 2 dl vann. Blend på høy hastighet til blandingen blir jevn og flytende. Hvis du har en kraftig blender, trenger du ikke mye vann – bare nok til at maskinen kan blende eplene jevnt. Hvis blenderen ikke klarer 2 kilo epler – så deler du prosessen i to! - Sil ut juicen
Etter blending, hell blandingen gjennom en fin sil eller et rent kjøkkenhåndkle for å skille juicen fra fruktkjøttet. Bruk en sleiv til å presse juicen gjennom silen, eller klem kjøkkenhåndkleet forsiktig for å få ut mest mulig væske. Hvis du ønsker litt fruktkjøtt i juicen, kan du røre inn litt av massen etter pressing. - Tilsett sitronsaft
For å forhindre at juicen blir brun, tilsett 2 ss ferskpresset sitronsaft. Dette gir også juicen en friskere smak. Du kan justere mengden sitronsaft etter smak, men 2 ss er en god mengde for å balansere smaken. - Smak til med sukker eller honning
Hvis du ønsker juicen søtere, kan du nå tilsette 1 ss sukker eller honning og røre godt til det er helt oppløst. Hvis du foretrekker en søtere juice, kan du øke mengden til 2 ss. Smak til mens juicen er fortsatt lunken, slik at sukkeret eller honningen løser seg opp ordentlig. - Oppbevaring
Hell juicen over i rene flasker eller beholdere. For korttidslagring, sett flaskene i kjøleskapet. Juicen holder seg frisk i opptil 3 dager. Hvis du vil lagre juicen lenger, kan du fryse den i porsjonsstørrelser for enkel opptining senere.
Anbefalt lesning: lag verdens beste pasta carbonara!